Kultúra

Nemzetiszín zászlók és babos fejkendők

Honvédokkal, térzenével, harcművészekkel és a Beatricével indul a borfeszt. Mutatjuk a pénteki menetrendet.

Ma késő délután startol az idén jubiláló, tizedik hódmezővásárhelyi bor- és pálinkafesztivál a sétálóutcán és a Kossuth téren. A hatnapos rendezvényről már korábban többször is írtunk (a programajánlóinkat, beharangozóinkat ide gyűjtöttük össze), így most csak a pénteki választékot mutatjuk önöknek. Íme!

Ünnepélyes megnyitó (17:00)

Forrás: Youtube.com/Andràs Pauli

Délután öt órakor kezdődik a hatnapos programsorozat hivatalos megnyitója. Közreműködik a Bocskai lövészdandár helyőrségi zenekara és a vásárhelyi Árendás Néptáncegyüttes. Köszöntőt mond Almási István polgármester.

Baranta bemutató (18:30)

Forrás: Youtube.com/Országos Baranta Szövetség

A baranta egy, a magyarság népi kultúrájából táplálkozó, a hagyományos honi katonai harci kiképzési formákra épülő fegyveres és pusztakezes harcművészeti irányzat. Vásárhelyen is vannak képviselői. Ők, a Hód Baranta csapata, valamint a Zrínyi Miklós Baranta Hagyományos Magyar Harcművészeti Sportegyesület és a Napsólyombaranta Egyesület tagjai tartanak bemutatót este fél héttől a sétálóutcai színpadon.

Black Five (19:30)

Forrás: Youtube.com/Blackfivezenekar

Változatos repertoár, magas színvonalú, igényes zene – ez az amit, a honlapján a Black Five zenekar ígér. Az együttes este fél nyolckor mutatkozik be a vásárhelyi közönségnek.

Nagy Feró és a Beatrice (22:00)

Forrás: Youtube.com/les80

Aligha kell bárkinek is bemutatni a nyolcvanas évek egyik legismertebb magyar rock zenekarát, és az akkori hazai zenei élet „legfeketébb bárányát”, azaz a Beatricét élén a „nemzet csótányával”, Nagy Feróval. A babos kendős banda este tíz órakor áll majd színpadra a sétálóutcán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik