Kultúra

Lecsapott a rendőrség a Szigeten

Dílereket, körözöttet, de még egy sátortolvajt is fogtak.

Eddig 33 embert kaptak el a Sziget-fesztivál helyszínén, nagyrészt kábítószerrel való visszaélés miatt az egyenruhások – mondta Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya csütörtökön a Hajógyári-szigeten tartott sajtótájékoztatóján. A dandártábornok közölte: az elfogottak között van egy drogkereskedő, egy körözött ember, továbbá sikerült előállítaniuk sátortolvajokat is.

Az előző év adataival összehasonlítva az elfogások száma jelentősen emelkedett, hiszen héttel több, kábítószerrel vagy lopással összefüggő eset volt eddig a Szigeten. A rendőrség célja a főkapitány közlése szerint, hogy a fesztiválra érkezők felhőtlenül szórakozhassanak, és úgy érjenek haza, hogy nem jutottak kábítószerhez. Ebben nagy szerepe van a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, amely egy önálló sátorral van jelen a fesztiválon a kijelölt rendőrőrsön kívül – tette hozzá.

A sajtótájékoztatón jelen volt Theresa Bubbear brit nagykövethelyettes, aki arról beszélt, hogy már hét éve dolgoznak együtt a brit és a magyar rendőrök a Szigeten. A tapasztalatcserén kívül ez azért is fontos, mert több száz brit érkezett az idén a fesztiválra – írja az MTI.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik