Kultúra

Gyönyörű nők olvadnak kaméleonként a város látképébe

A rendőrséggel, a kíváncsiskodó járókelőkkel, és az időjárással dacolva alkotja érzéki látképeit a New York-i művésznő.

Néhány hete írtunk egy ausztrál képzőművészről, Emma Hack-ről, aki vásznait és modelljei testét egyforma mintákkal megfestve hoz létre illuzórikus képeket. Egy New York-ban élő művésznő, Trina Merry még magasabb szintre emeli ezt a technikát. Vászonként a város látképét használja, és azzal olvasztja egybe testfestett modelljeit.

A feladat sokkal bonyolultabb, hiszen az élő háttér folyamatosan változik, csakúgy ahogy a fényviszonyok, és az időjárás. Bár az amerikai nagyváros helyi törvényei megengedik a művészeti célzatú nyilvános meztelenkedést, gyakran kell gyanakvó járőröknek magyarázkodni, és kíváncsi járókelők kérdéseire válaszolgatni egy-egy fotózás alkalmával. A modellek testét mindig a fotózás helyszínén kell megfesteni, s ez a munkafolyamat több órát vesz igénybe – árulta el Trina Merry a Daily Mail-nek.

A 33 éves művésznő nem csak látképekbe olvasztja bele modelljeit az Emma Hack alkotásaihoz hasonló vásznak, de egyszerű fekete háttér előtt is varázslatos illúziókat hoz létre modelljeivel. További munkáit IDE kattintva tekintheti meg.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik