Kultúra

Mártélyon találkoznak a legcsendesebb hobbi fiatal képviselői

Ifjúsági bélyegtábort és kiállítást tartanak a héten a Tisza-parti faluban.

Ma, azaz július 31-én, csütörtökön startol a négynapos Ifjúsági Bélyegtábor Mártélyon, az Erdei Iskolában.

Békéscsabáról, Budapestről, Debrecenből, Gyömöréről, Győrből, Jánoshalmáról, Nagykállóról, Várpalotáról, Zentáról és persze Hódmezővásárhelyről is érkeznek fiatalok a Tisza mellé, ahol a vízparti nyári táborok klasszikus programjai (pancsolás, evezés, túrázás) mellett tematikus bélyeges foglalkozásokkal várják majd őket a szervezők.

A tábor keretében egy Ifjúsági Bélyegkiállítás is megrendezésre kerül, amelynek a hivatalos megnyitója augusztus 1-én, pénteken kilenc órakor lesz a Faluházban, az Erdei Iskola mellett. Ezen a napon alkalmi postahivatal is működik majd a kiállítás helyszínén alkalmi bélyegzővel – mondta el portálunknak Elek András, a vásárhelyi Tornyai-múzeum sajtóreferense. A tábor és a kiállítás tiszteletére képeslapokat és emlékbélyegeket adnak ki a szervezők.

A filatéliai tárlatot pénteken és szombaton, reggel kilenc és délután öt óra között bárki ingyenesen megtekintheti majd.

Az I. Mártélyi Nemzetközi Ifjúsági Bélyegtábor és Kiállítás Csongrád megye legjelentősebb filatéliai közösségi eseménye 2014-ben. A támogatói közt ott találjuk az Internetes Bélyeggyűjtő Klubot, a Mártélyi Önkormányzatot, a Magyar Postát, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumot, valamint az Országgyűlés elnökét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik