Kultúra

Látogatócsúcsot várnak a Szigeten

Egy héttel később, augusztus 11. és 18. között tartják idén a Sziget Fesztivált. Erősebb nemzetközi konkurenciával kell számolniuk emiatt, de úgy gondolják a jegyeladásokat nézve, hogy jól döntöttek. Erről Gerendai Károly főszervező beszélt az MTI-nek.

A legnagyobb probléma az volt, hogy a sztárfellépők száma nem nőtt, a fesztiválok viszont egyre szaporodtak, ez felverte a felléptidíjakat. Másrészt kialakult az a trend, hogy augusztus elején inkább Amerikában és Japánban turnéznak a zenészek és csak a hónap közepén térnek vissza Európába, amikor sok fesztivál van egy időben. Emiatt lépte meg a Sziget is az időpont-változtatást. Az új időpontban erős konkurenciával kell szembenézniük: Belgiumban, Hollandiában és Ausztriában is lesz nagy költségvetésű fesztivál, mégis úgy vélik, hogy jól döntöttek, mert soha nem fogytak még ilyen jól a hetijegyek a nemzetközi piacon.

Az idei nagy nevek közt van a Queens of the Stone Age, a Madness, a Placebo, a Prodigy, Deadmau5 és Calvin Harris. Sokáig ellenálltak annak, hogy a nagyszínpadon DJ-k zenéljenek, de be kellett adniuk a derekukat, mert tavaly például a záróbulin fellépő David Guettára adták el a legtöbb jegyet. Újra felléphetnek magyar előadók is a legfontosabb színpadon: ott lesz az Ivan & the Parazol és a Mary Popkids is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik