Kultúra

Balatonban fürödhetnek az elefántok

A kutyák nyáron nem mehetnek be a magyar tengerbe. A Cirkuszok éjszakája rendezvénysorozat miatt viszont megengedhetik az ormányosoknak azt, amit az ebeknek nem.

Négy afrikai elefántot akarnak megfürdetni a Balatonban szombat délelőtt 11-kor a Cirkuszok éjszakája rendezvénysorozat beharangozásaként Balatonlellén, a BL Bavaria Yachtclub területén – számolt be a borsonline.hu.

A kétségkívül sok érdeklődővel kecsegtető látványos akció azért vet fel kérdéseket, mert a hazaiszigorú szabályok szerint a fürdésre kijelölt partszakaszokon májustól szeptemberig tilos a vízbe vinni állatot. Ez nem csak az elkerített strandokra, de a táblával jelzett szabad vízterületekre is igaz – emlékeztet a lap.

Tóth Balázs, az esemény főszervezője szerint a rendelet azonban nem vonatkozik magánterületre. Hozzátette, hogy a vízi rendészettől és az önkormányzattól kapott levelek szerint sincs akadálya a mutatványnak. Azt is elárulta, hogy a szóban forgó négy afrikai elefántnak harmincéves cirkuszi múltja van, és már több országban fürödtek a tavakban.

Ezek az elefántok rendkívül jól neveltek. A gondozóik ismerik a szokásaikat – mondta ifjabb Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója. Kiemelte, hogy ez a mutatvány nem kockázatos, inkább vicces és kedves.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik