Kultúra

Depardieu is fellép a szegedi szabadtérin

Ma kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok a Zorba, a görög című táncművel - tudósít az MTI. Lesz még Csárdáskirálynő, Elfújta a szél, Háry János és a Mamma Mia is.

A Győri Balett és a Szeged Táncegyüttes művészei adják elő Harangozó Gyula koreográfus rendezésében a fesztivál nyitódarabját. A szegedi dóm felújítása miatt idén megfordult a nézőtér – erre az évre új színpadot állítottak fel a székesegyházzal szemben.

Jövő hétvégén Kerényi Miklós Gábor rendezésében lehet megnézni a Csárdáskirálynőt, Kálmán Imre operettklasszikusát. Újra színpadra állítják az Elfújta a szél musicalt is, ami az előző évad legnagyobb sikere volt, de a tavalyihoz képest változtatnak a szereposztáson és új karakterek is megjelennek.

Kodály Zoltán Háry Jánosában egy világsztár, a népszerű „orosz” művész, Gérard Depardieu is színpadra lép, ő Napóleont alakítja majd. Az évadot a Mamma Mia című musical zárja, az Abba-slágerekre íródott művet új rendezésben, új díszlettel, új jelmezekkel mutatják be.

Az újszegedi szabadtéri színpadon vígjátékokat mutatnak be – többek közt a Svejk, a derék katona és az Indul a bakterház lesz megtekinthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik