Kultúra

Befejezte a pénzosztást a Hunger King

Van, aki szerint balhé miatt lett vége a politikai fricskának szánt performansznak. A szervezők szerint csak elosztogatták az összes pénzt, ezért bezárják az álgyorséttermet – írja a Népszabadság.

A Hunger King két hete nyílt meg az Opera mellett. A bejáratnál nyíl mutatta, hogy hová álljanak a gazdagok és hová a szegények. A sorban állóknak hamburgeres dobozban 3 400 forintot, a napi minimálbér összegét adták. A polgárpukkasztó akcióval az volt a kitaláló, Jani Leinonen finn művész célja, hogy tiltakozzon a magyar kormány szegényeket és hajléktalanokat sújtó intézkedései ellen.


Pénzosztásra várakoznak. Fotó: Hír24

A Népszabadság egy szemtanútól, aki maga is sorban állt, úgy tudja, hogy a Hunger Kingnél megjelent egy agresszív, részeg csoport, belekötöttek az ott lévőkbe és oldalba vizelték az Operaházat. A szervezők ezután jelentették be a szemtanú szerint, hogy ennyi volt.

A projektvezető, Bogdán Lilla szerint viszont csak annyi történt, hogy elfogyott a pénz, amit a sorban állóknak szántak. A finn művész nem is számított ekkora érdeklődésre, de úgy döntött, hogy senkit nem enged üres kézzel elmenni, így a sorban állásnak vége. A kiállítást viszont még jövő vasárnapig meg lehet nézni a Hajós utcában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik