Kultúra

A legendás rocker azt hitte, Orbánt elviszik a rendőrök

Kóbor János a Válasz.hu-nak azt mondta: nem gondolta, hogy az 1989. június 16-án mondott beszéde után másnap még szabadlábon lesz Orbán Viktor.

Kóbor János nem volt ott a Hősök terén 25 éve, amikor az ’56-os megtorlás áldozataira emlékezett az ország. Most azonban  az Omega frontembere úgy emlékszik, méltó volt Nagy Imre mártíromságához a ’89-es újratemetés. Neki legjobban Orbán Viktor azon mondata tetszett, „amelyben arra utalt, az akkori fiatalok húsz vagy ki tudja, hány éve is ott fekszik a hatodik, üres koporsóban”.

Az énekes akkor nem adott volna “egy lyukas garast sem azért, hogy másnap még szabadlábon lesz. Erős volt az a beszéd 1989-ben”. Az Omega frontembere ’56-ban 150 éves megszállásra számított. Akkor nyolcadikos volt. Kobór János még 1989 után sem volt biztos abban, mindez hova vezet, bár élvezte a szabadságot. Szerinte az sem jó, ha nem egy eszme, hanem a pénz uralkodik rajtunk, „akkor hiába vagyunk szabadok, a lehetőségeink ugyanúgy korlátozottak”.

Az Omega és a Scorpions közös koncertjéről az évfordulón az énekes azt mondta: igaz, hogy 25 éves a szabadság, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy 60 éves a rock and roll, ami – nemzedékek során át – soha sem csak a zenéről szólt. További részletek itt.

Ezt mondta Orbán Viktor 25 éve. “…Valójában akkor, 1956-ban vette el tőlünk – mai fiataloktól – a jövőnket a Magyar Szocialista Munkáspárt. Ezért a hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkező húsz vagy ki tudja hány évünk is ott fekszik…”.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik