Kultúra

A világ legidiótább párosa visszatér

Itt a „Dumb és Dumber kettyó” első előzetese, húsz évvel Miss Samsonite után.

Már két évtized pergett le azóta, hogy Lloyd Christmas (Jim Carrey) és Harry Dunne (Jeff Daniels) egy kutyaformájú furgonnal elindultak a festői Aspen felé, hogy a lélegzetelállító Miss „Samsonite” (Lauren Holly) nyomára bukkanjanak.

Az 1994-ben debütáló vígjáték popkulturális ikonná vált: olyan poénok olvadtak be hosszú időre szlengként a nyelvbe, mint a „Limuzinsofőr vagyok!”a „kér egy tic tac-ot uram?” vagy a „tartalékkesztyű”.

A folytatás hasonlóan fergetegesnek ígérkezik. Az első előzetesből kiderül: Lloyd az elmúlt húsz évet egy szanatóriumban töltötte, mert nem tudta túltenni magát Mary Swanson iránti reménytelen szerelmén. Aztán hamar kiderül: a két évtizednyi pszichiátriai kezelés csak egy vicc volt, amivel Harryt akarta megszívatni. Aztán máris sorjáznak a durvábbnál durvább poénok, a katéter „szakszerű” eltávolításától, a „Segglyuk” nevű macskán át az idős hölgy takarója alatt elrejtett, állítólagos gyémántokig. A sztori Harry Dunne sohasem látott, már felnőtt lányának felkutatása körül csavarog: nagyon kellene a leszármazott egyik veséje.

A film a jelenlegi tervek szerint november 14-én kerül majd a mozikba, de ez még változhat: a rendező Farelly fivérek annyira izgatottak, hogy igyekeznek meggyőzni a film forgalmazóit egy korábbi premierről. Reméljük sikerrel járnak, mert már nagyon várjuk a bemutatót!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik