Kultúra

Hősök Tere: HeroiKon Nemzetközi Konferencia

Válj Te is Hétköznapi Hőssé!

Hogyan hozhatjuk elő magunkból a hétköznapi hőst? – Erre keresi a választ a HeroiKon Nemzetközi Konferencia június 19-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol többek között Philip Zimbardo, a stanfordi börtönkísérletről is ismert világhírű szociálpszichológus, Rony Berger, a Dalai Láma munkatársa és Joseph Paul Forgas, magyar származású ausztrál szociálpszichológus professzor is előad.

A Hősök Tere kezdeményezés keretében megrendezett konferencia célja annak tudatosítása, hogy az egyes szituációk milyen hatást gyakorolnak viselkedésünkre. Ez a helyzetfelismerés hozzájárul ahhoz, hogy előhozzuk magunkból a hétköznapi hőst, hogy bizonytalan helyzetekben is nagyobb valószínűséggel hassunk pozitívan másokra és saját magunkra.

A HeroiKon számos különféle megközelítésből mutatja majd be, hogy a hétköznapi hősiesség az élet minden területét jobbá teheti, pozitív változást hozhat a családok, munkahelyek, közösségek életében.

Jelentkezés: http://bit.ly/HeroiKon

A konferencia keretében Philip Zimbardo bemutatja a Heroic Imagination Projectet (HIP), Rony Berger arról fog beszélni, hogy milyen módon lehet fejleszteni az együttérzést, hazai kutatók pedig többek között a passzivitásból és közönyből kovácsolt aktivitás módszereit emelik majd ki előadásukban. Szó lesz arról is, hogy mindenki képes fejlődni és jó irányba változni, ha elegendő erőfeszítést tesz ennek érdekében, illetve annak fontosságáról, hogy mi magunk is higgyünk mások fejlődőképességében.

Jelentkezés: http://bit.ly/HeroiKon

A konferencia időpontja:
2014. június 19. 10 órától

Helyszín:
Uránia Nemzeti Filmszínház
1088 Budapest, Rákóczi út 21.

Jelentkezés és további információ: http://bit.ly/HeroiKon
Facebook esemény: http://bit.ly/HeroiKon_Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik