Kultúra

Lévai Anikó megtekintette a férjét

Orbán Viktor felesége a Godot Galériában járt, Tereskova kiállításán. Véleményét a vendégkönyvben fejtette ki.

Mi is írtunk korábban arról a kiállításról, melyen Nagy Kriszta Tereskova Marylin Monroe-t csinált Orbán Viktorból. A polgárpukkasztó akcióiról is ismert művész ezúttal 57 szikrázóan színes portrét készített a kormányfőről. A pop-art stílusban készült festményeket 56 990 forintos összegért árulta, pedig képei ennek a többszöröséért szoktak gazdára találni. Tereskova korábban lapunknak így beszélt alkotásairól:

„Ezek a képek nem az én érzéseimről szólnak, hanem a tieitekről: az, aki szereti Orbán Viktort, ugyanolyan eséllyel talál magának itt képet, mint az, aki utálja. Minden a befofogadó fejében dől el.”

A művek felkelthették Lévai Anikó figyelmét is. A jelek szerint a miniszterelnök felesége a minap a kiállításon járt, és a vendégkönyvbe az alábbi bejegyzést írta:

“Kedves Kriszta! A neten olvastam a kiállításról. Tetszett a nyilatkozata is. Mivel korábban is jártam kiállításán, ismerem az alkotásait, most is azt vártam, hogy ‘mint festő láttat és kérdéseket tesz fel a szemnek’. Most sem csalódtam! Köszönettel: Lévai Anikó, 2014. május 20.” – áll a galéria Facebookon közétett bejegyzésében.

A találatért köszönet a hvg.hu-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik