Kultúra

Becsődölt a világ egyik legnagyobb játékmúzeuma

Drasztikusan csökkent a látogatók szám a Lisszabon közelében fekvő Sintra városka intézményében, ahol 60 ezer játékszerrel mutatják be a játékok több évszázados történetét.

Ráfizetés miatt hamarosan bezár a világ egyik legnagyobb játékmúzeuma a portugáliai Sintrában – jelentette a Lusa portugál hírügynökség.

Tavaly 20 százalékkal csökkent a belépőjegyekből származó bevétel, s a folyó év első négy hónapjában is csak 7000 látogatót fogadtak, 1200-zal kevesebbet, mint a múlt év hasonló időszakában – közölte a múzeumot működtető Arbues Moreira Alapítvány.

Joao Arbues Moreira igazgató szerint csökkent a múzeumot felkereső családok száma, de hozzájárult a csődhöz az is, hogy a diákcsoportok immár nem kapnak állami támogatást az iskolai kirándulások költségeihez.


Fotó: Facebook/Museu do Brinquedo de Sintra

A játékmúzeum 1988-ban létesült egy volt tűzoltóállomáson a Lisszabontól 20 kilométerre északnyugatra fekvő, meseszerű kastélyairól híres, a turisták által kedvelt városkában.

A múzeumban 60 ezer játékszer idézi fel a játékok történetét a 17. századtól. A sintrai játékmúzeum augusztus 31-én tart nyitva utoljára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik