Kultúra

Így készült a Tankcsapda új klippje

A 25 éves banda 8 nagy koncertetet ad szeptemberig, az elsőt szombaton, a Hungaroringen. Új lemezük októberre készül el.

A kemény zenét játszó debreceni együttes kedden tőle szokatlan helyszínen, a Magyar Állami Operaházban tartott sajtótájékoztatón ismertette jubileumi éve eseményeit. Az őszre ígért új stúdióanyag első kislemeze, a Köpök rátok című dal, illetve a hozzá készült klip is kedden debütált, a turné szombaton indul a Hungaroringen és szeptember 13-án zárul a Budapest Parkban.

Így készült a klipp:

Keményen a közéletről

“Akárcsak az új dal, a lemez anyaga is nagyon keményen, energikusan fog szólni, öröm számunkra, ha a hangzást bárki a korai Metallicához hasonlítja” – mondta Lukács László, a Tankcsapda frontembere az MTI felvetésére.
Sidlovics Gábor gitáros és Fejes Tamás dobos ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy stúdiót váltottak, és az új album Törökbálinton készül, ahol ez a fajta autentikus rockos, mégis nagyon modern hangzás kialakítható.

A Köpök rátok szövege napjaink közéletére vonatkozó utalásokat tartalmaz. Mint Lukács László énekes-szövegíró megjegyezte, most is igyekeztek egyértelmű módon megfogalmazni gondolataikat, talán az átlaghoz képest keményebben. A klipet februárban forgatta Százhalombattán, a MOL Dunai Finomítójában különleges és futurisztikus ipari építmények között a Pixel Film stábja.

Az új lemez – hasonlóan a korábbi albumok tavalyi újrakiadásához, illetve a legutóbbi, Rockmafia Debrecen című 2012-es anyaghoz – az olajvállalat benzinkútjainál lesz kapható.
A Tankcsapda tagjai beszámoltak az újságíróknak nemrég zárult első külföldi turnéjukról, amely 11 ország 19 városát, köztük Zürichet, Berlint, Koppenhágát, Luxembourgot, Kassát, Bécset, Szabadkát, Münchent, Bristolt, Manchestert, Zentát, Székelyudvarhelyet és Sepsiszentgyörgyöt érintette, utóbbi helyen 30 ezer néző előtt játszottak.

“Oda mentünk, ahol sok magyar él, természetesen túlnyomórészt magyar nézők előtt játszottunk. Nagyon jó koncertek voltak, felfokozott volt a várakozás, olyan hangulat, amin magunk is meglepődtünk” – mondta Lukács László.

Koncert, sör, lemezek

A 25 éves zenekar itthoni koncertsorozata május 17-én szombaton Mogyoródon a Hungaroringen, az Opel Legendák Találkozása családi napon indul, júniusban az agárdi Pop Strandon, júliusban a soproni VOLT Fesztiválon, a miskolctapolcai EFOTT-on és a debreceni Campus Fesztiválon játszanak, augusztusban Esztergomban és a zamárdi Strand Fesztiválon, végül szeptember 13-án a Budapest Parkban.

A jubileum alkalmából sör is készült, a Soproni márka limitált szériája.

A Tankcsapda 1989-ben alakult Debrecenben, eddig tizennégy albumot készített. Az együttes huszadik születésnapján, 2009-ben a Sziget fesztivál “mínusz egyedik” napján több mint 35 ezer ember előtt adott koncertet. Legfontosabb lemezeik: A legjobb méreg (1992), Jönnek a férgek (1994), Az ember tervez (1995), Ha zajt akartok! (1999), Agyarország (2001), Élni vagy égni (2003), Rockmafia Debrecen (2012).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik