Kultúra

Reggeltől estig pattoghat a labda a Hódtóban

Nagyszabású streetball tornát rendeznek vasárnap Hódmezővásárhelyen.

Immáron tízedik alkalommal rendezik meg a megye egyik legrangosabb amatőr kosaras versenyét, a Centrum Streetball tornát, a Hódtói Sport Centrumban. A vasárnap jubiláló rendezvényen évek óta tucatnyi – környékbeli és nem környékbeli – csapat méretteti meg magát. Az indulók közt találunk lelkes fiatalokat és idősebb kosarasokat, lányokat és fiúkat egyaránt.

A szervezők ígérete szerint ugyanakkor a színvonalas meccseken kívül is lesz program. Hiphop zenével, tánc- és kosárbemutatókkal illetve dobóversenyekkel is készülnek a tornarendezők.

A dobójátékainkkal azoknak szeretnénk kedvezni, akik talán a tornán nem feltétlen szeretnének elindulni, de egy ügyességi versenyben szívesen részt vennének. A klasszikus hárompontosdobó-verseny mellett egy úgynevezett Killer dobóbajnokság is lesz. Ez lényegében egy büntetődobó verseny, amelyet hosszú egyvonalas oszlopban játszanak a fiatalok, megpróbálva előbb értékesíteni dobásukat, mint az előttük álló. Ha ez sikerül, akkor kiejtik a vetélytársukat. A dobálgatás addig folytatódik, amíg egy emberre nem zsugorodik az oszlop – mondta el Fekete István Tamás Centrum Streetball főszervezője.

Az egész napos verseny május 11-én vasárnap reggel 9 órakor veszi kezdetét.

Íme, egy kis ízelítő (Forrás: Youtube.com/ Ferenc Börzsönyi)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik