Kultúra

Hatodszor is jön a kilencvenes évek legendás szintipopcsapata

Július 7-én ad koncertet a Pet Shop Boys brit formáció, akik felléptek már a Sportcsarnokban, a Kapcsolat koncerten, de a Sziget összes hazai fesztiválját is megjárták már.

Az It’s A Sin, a West End Girls vagy a Go West előadói, Neil Tennantből és Chris Lowe-ból álló duó 1981-ben kezdte pályafutását, a zenekar több tízmillió eladott hanghordozóval, számos Grammy-jelöléssel, valamint három Brit Awards kitüntetéssel büszkélkedhet.

A Pet Shop Boys az “öregedő elektronika közeli” együttesekkel ellentétben még mindig képes maradandót alkotni, hiszen legutóbbi, 2013-as Electric című stúdióalbumuk Stuart Price irányításával egy korhű, ám nem erőltetett munkának számít – olvasható a szervezők közleményében.

Az együttes hatodszor ad koncertet Magyarországon: az 1990-es években a Budapest Sportcsarnokban léptek fel, 2000-ben a fővárosi Kapcsolat koncerten a Felvonulási téren, 2004-ben a Sziget Fesztiválon, két évvel később a soproni Volt fesztiválon, legutóbb pedig a Balaton Soundon.

A duó idei turnéjának további állomásai között szerepel még Spanyolország, Dánia, Svájc, Litvánia, Ausztria, Hollandia, Írország, Finnország is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik