Kultúra

Múzeumi beszélgetés az Alföld festőjéről

Vásárhely24
Vásárhely24

2014. 04. 29. 10:32

Képei közt idézik meg Koszta József alakját a Tornyai-múzeumban futó kiállítás szervezői, kurátorai.

Nyilvános kerekasztal beszélgetést tartanak kedd délután öt órától Koszta Józsefről, a vásárhelyi Tornyai János Múzeumban, a művész ott kiállított képei között. Az Alföld festőjének életútját, munkásságát, alkotásai szellemiségét Szinyei Merse Anna és Fertőszögi Péter, a kiállítás kurátorai, Nagy Imre múzeumigazgató, valamint a MúzeumCafé folyóirat főszerkesztője, Martos Gábor tárják fel az érdeklődők előtt.

Az ÉlőMúzeumcafé beszélgetés résztvevői arra a kérdésre próbálnak hozzávetőleges választ adni, hogy ki is volt tulajdonképpen ez a rendkívül szegény körülmények közül a maga erejéből felemelkedett, sokat nélkülöző, küszködő és legendásan szerény életvitele mellett művészeti kérdésekben kérlelhetetlenül igényes nagy magyar festő – vázolta fel a délután témáját Elek András, a közgyűjtemény sajtóreferense.

A Koszta-kiállítást március 30-án nyitották meg a közönség előtt. A hiánypótló gyűjteményes tárlaton a festő több mint százötven alkotása látható, melyeken keresztül a művész valamennyi korszaka bemutatásra került.

Mint azt a vernisszázson többen is hangsúlyozták, Koszta József munkáiból több mint hat évtizeddel ezelőtt tartottak kiállítást, ilyen gazdag, az életmű egészére kiterjedő tárlata azonban sohasem volt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.