Kultúra

George Clooney visszavonul

Ne ijedjenek meg a rajongók, nem a színészkedést hagyja abba a sármos sztár.

Lemondott ENSZ jószolgálati nagyköveti megbízatásáról George Clooney Oscar-díjas amerikai színész-rendező, mivel eljegyzése után már nem tudna elegendő időt szentelni humanitárius feladatának – közölte hétfőn az ENSZ.

“Hatéves szerepvállalás után Clooney úgy érzi, elérkezett az idő, hogy visszavonuljon hivatalos békeköveti munkájától” – mondta el Stephane Dujarric, a nemzetközi szervezet szóvivője hozzáfűzve, hogy minden jót kívánnak eljegyzéséhez Amal Alamuddin emberi jogi ügyvéddel.

Clooney 2008-tól volt a szervezet békekövete, munkája során a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Dél-Szudánban is járt, sokat tett a darfúri menekülttábor lakóinak megsegítéséért, humanitárius tevékenységét több kitüntetéssel ismerték el.

A szóvivő megemlítette: Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár számít arra, hogy a későbbiekben Clooney még folytatja az együttműködést a nemzetközi szervezettel.

A színész 2010-ben segített a Satellite Sentinel Project finanszírozásának előteremtésében. A műholdas megfigyelőprogram az emberi jogok megsértését és a tömeges atrocitásokat követi nyomon Szudánban azzal a céllal, hogy megakadályozza a polgárháború kiújulását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik