Kultúra

Árulják a magyar Drakula kedvenc otthonát

Dollármilliókat ér a színész fényűző hollywoodi kastélya. A felújított ingatlanhoz feszített víztükrű medence is dukál.

Nem kevesebb, mint 4 millió dollárért (vagyis 900 millió forintért) árulják Lugosi Béla az 1920-as években épült kastélyát – adta hírül a Los Angeles Times. Nem véletlenül kerül ennyibe a Hollywoodban található felújított ingatlan. Az 1115 négyzetméteres lakóterületű, gerendás mennyezetű, mahagóni ajtós, palatetős épületben öt hálószoba és ugyanennyi fürdőszoba, valamint egy bálterem méretű nappali, egy étkező, egy könyvtár és egy cselédszárny is van. Sőt egy nagy, feszített víztükrű medence és egy fürdő is tartozik hozzá.

Az ingatlanból kilátás nyílk arra a domboldalra is, ahol a Hollywood felirat olvasható.

A Castle La Paloma nevű épület volt a bánsági Lugoson 1882-ben született színész kedvenc otthona. Lugosi 1937-ben költözött be, és 1941-ig élt benne. Az ingatlan 2011-ben 2 millió 250 ezer, tavaly nyáron pedig 2,6 millió dollárért cserélt gazdát.

A kastélyban a Los Angeles Times képgalériájának segítségével lehet gyönyörködni.

Lugosi 1956-ban, 73 évesen halt meg az Egyesült Államokban. Drakula, a vámpír alakjának megformálása révén vált világhírűvé és a klasszikus horrorfilmek sztárjává. Egyedüli magyarként csillagot kapott a Hollywoodi Hírességek sétányán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik