Kultúra

Újabb lenyűgöző tűzfal hódíthat Budapesten

Tűzfalfestő pályázatot hirdetett Kazinczy Utca címmel Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület és a Színes Város Csoport: a kiírás célja, hogy a budapesti Király utca és Kazinczy utca sarkán lévő 250 négyzetméteres tűzfalra olyan művészeti alkotás kerüljön, amely térképként tájékoztatja az utcába érkező magyar és külföldi turistákat a helyi értékekről.

A felfestésre váró térképterveknek egyfelől az idelátogatókat kell tájékoztatniuk a helyszín sokszínűségéről, másfelől cél az, hogy a térkép alapján rövid idő alatt azonosíthatók legyenek a környék szolgáltató és kulturális helyszínei. Ezek mellett szempont még, hogy a térkép bővíthető és módosítható legyen – közölte Flór Péter, a Színes Város Csoport titkára csütörtökön az MTI-vel.

A látványterveket május 7-ig várják, a részletekről a csoport weboldalán lehet tájékozódni.

A Kazinczy utca és környéke Budapest egyik legforgalmasabb negyede, amely az elmúlt évek során a külföldiek által is kedvelt turisztikai látványosság lett. A “Kultúra Utcájában” ma csaknem 40 vendéglátóhely működik, valamint számos műemléképület, két egyetem és múzeumok is találhatók a környéken. Erzsébetvárosban először 2010-ben vetette fel a tűzfalak színesítésének és művészeti célú kreatív hasznosításának gondolatát Ocztos István építész, elképzelését pár évvel később a kerület önkormányzata is felkarolta.

Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület azért dolgozik, hogy élővé és élhetővé tegye a kerületet a környék lakói, az önkormányzat, és a gazdálkodó szervezetek érdekeinek összehangolásával.

A Színes Város Csoport az ország első tűzfal- és köztérszínesítő civil szervezete, amely az eddigi csaknem hat éves működése során egy új, legális városszínesítő mozgalmat indított el Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik