Kultúra

A Colbert-híd névadója váltja David Lettermant

Stephen Colbert humorista váltja a legendás amerikai humoristát a CBS műsorában. Az ifjabb showman 2006-ben a Megyeri híd névadója lett volna, ha a 17 milliós szavazás eredményét nem írja felül a gazdasági tárca.

A 66 éves Letterman múlt csütörtökön jelentette be, hogy 2015-ben visszavonul. Ő az amerikai televíziózás leghosszabb ideje képernyőn lévő éjszakai show-műsor vezetője, aki 32 évvel ezelőtt hozta létre az NBC-n a Late Night című műsort, amely esténként a legendás Johnny Carson The Tonight Show-ját követően ment adásba.

Jay Leno elhappolta előle a műsort

Miután azonban a várakozásaival ellentétben 1993-ban nem ő, hanem Jay Leno vehette át a stafétát Carsontól a The Tonight Show élén, Letterman otthagyta az NBC-t és a CBS-en elindította a The Late Showt.


Stephen Colbert Jimmy Fallon műsorában (Fotó: Europress Fotóügynökség)

A 49 éves Colbert, aki 2005 óta vezeti a Comedy Central csatorna The Colbert Report című műsorát, ötéves szerződést írt alá a CBS-szel. A megújuló műsor “különleges kreatív elemeiről” később számol majd be a csatorna.

A nagy rivális is letette a lantot

Azt, hogy pontosan mikortól léphet Colbert Letterman nyomdokaiba, attól függ, hogy utóbbi mikorra tűzi ki távozásának időpontját. A leendő utód egyébként a váltásról kiadott közleményben azzal magasztalta nagy elődjét, hogy pályájának csúcspontja volt, amikor egyszerűen csak a vendége volt Letterman show-jának.

Februárban Letterman nagy riválisa, Jay Leno is végleg távozott az NBC The Tonight Show-jából, amelyet kisebb megszakítással 22 éven át vezetett. Helyét az a Jimmy Fallon vette át, aki korábban Letterman eredeti műsora, a Late Night házigazdája volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik