Kultúra

Zene, tánc, sport, jókedv – közelegnek a Bicskei Napok!

Krisztusi korba lépett idén Bicske legrégebbi hagyományokkal rendelkező programsorozata: május 15 és 18. között rendezik meg a 33. Bicskei Napokat, melyen idén is színes és változatos programokkal várják a látogatókat.

Kiállítások, sport,- és gyermekprogramok, koncertek… ebben a pár napban mindenki megtalálja majd a kedvére valót a kínálatból.

INSPIRÁCIÓK. Ezzel a címmel láthatjuk Székely Edit fuvolaművész, Kocsis Ildikó hárfaművész és Perfalvi-Zobor Tünde táncművész előadásáta 33. Bicskei Napok megnyitó ünnepségén.

A négynapos fesztivál alatt több helyszínen mutatkoznak be munkáikkal, alkotásaikkal a kiállítók: Bajmóczy György és Czinder Gábor, Határvölgyi Istvánné Erzsike, Borbély József, Kornis Péter és a „Lenyomatok” képzőművészeti szakkör.

A kicsiket a Mocorgó ovis sportnap, Madárdalos mesetáncház és játszóház, ÖKO – Játszótér, a Születésfa feldíszítése az újonnan született babák leveleivel várja, de a hétvégén még számos egyéb izgalmas programmal is készülnek a kisgyerekes családoknak: könyves játszóház, buborék parti, mini vidámpark, családi kincsvadászat, népi játszótér, ügyességi játékok…

Május 17-én immáron harmadik alkalommal várja a népzene, néptánc, fúvószene szerelmeseit a Bicskei Fúvószenei és Néptánc Találkozó.

Menetzene, menettánc, táncház, valamint fúvószenei, néptánc és mazsorett bemutatók várnak idén is azokra, akik kilátogatnak ezen a napon a térre. Újdonságként azonban első alkalommal jótékonysági célokat is szolgál a találkozó: három beteg bicskei kisgyerek gyógykezeltetéséhez járulhatnak hozzá felajánlásaikkal.

A városi sportnapon a szokásoknak megfelelően számos sportágban mérettethetik meg magukat a vállalkozó kedvűek: sakk, úszás, labdarúgás, asztalitenisz, futás… széles a választék, válassza ki az Önhöz legközelebb állót!

A Bicskei Napok elengedhetetlen része a könnyűzenei koncertek: a szervezők bíznak benne, hogy a választék idén sem okoz csalódást.

Május 16-án pénteken hazánk egyik legnépszerűbb és legtehetségesebb énekesnője, Rúzsa Magdi tart ingyenes koncertet, a fesztivál zárásaként pedig Gryllus Vilmos hozza el a szülők és gyerekek számára egyaránt oly kedves Biciklizős dalokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik