Kultúra

Túl sokan nézték a Trónok harcát – összeomlott a HBO Go

A várva-várt folytatás helyett a rajongók nagy részét egy megsemmisítő hibaüzenet várta.

Legalábbis Amerikában. Ahol a televíziós csatorna online szolgáltatása rövid időn belül már másodszor mondta be az unalmast a nagyra nőtt érdeklődés miatt. A sorozatok világában jártas nézők minden bizonnyal pontosan emlékeznek az előző fiaskóra is: akkor a True Detective című sorozat első évadának befejező epizódja váltott ki olyasmi hisztériát, mint most a Trónok harca.

A fantasy sorozat negyedik évadának első része egyébként majd egy év szünet után, tegnap, keleti parti idő szerint este kilenckor kezdődött. A szezonnyitó részt minden eddiginél nagyobb várakozás előzte meg, és nem csak azért, mert az új évadot a készítők már jó előre szanaszét promózták azzal, hogy minden eddiginél nagyobb sárkányokat, keményebb csatajeleneteket és több halált ígértek…

Meg azzal, hogy rendszeres időközönként ilyen és ehhez hasonló előzeteseket csöpögtettek:

Sokan várták/ják a folytatást azért is, mert az előző évad utolsó részeiben, többek közt a csak „vörös násznak” csúfolt vérfürdő miatt, igencsak fajsúlyos szereplőktől voltunk kénytelen-kelletlen búcsúzni.

Csakhogy, az amerikai HBO Go-n a sorozat rajongói folytatás helyett egy egyszerű „Fatal error” (szabadfordításban: végzetes hiba) feliratot kaptak, amit még jó egy óráig kellett bámulniuk, mire a rendszer úgy, ahogy összekapta magát.

Hétfő reggel óta Magyarországon is

Hogy egy kicsit sepregessünk a saját házunk táján is, elmondjuk, az új évad Magyarországon már az amerikai premier másnapján nekilódul. Az első részt hétfő reggel óta bárki, ingyen és regisztráció nélkül megnézheti a magyar HBO Go oldalon. (ide kattintva)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik