Kultúra

A szívem vigyáz rád

Kiállítás megnyitót és gálát rendeznek az Autizmus Világnapja alkalmából.

A tárlatot Dienesné Fluck Györgyi tanácsnok nyitja meg. A program 14.00 órakor “A szívem vigyáz rád” című gálaműsorral folytatódik. A Művészetek Házában rendezett eseményen az oktatási intézmény autizmussal élő tanulói adnak műsort.

Az ENSZ közgyűlése 2007-ben nyilvánította április 2-át az autizmus világnapjává. Ma a világon minden századik ember él autizmussal. Magyarországon – országos kutatási adatok alapján – több tízezer család érintett a fejlődési zavar által, és naponta minimum egy autizmusdiagnózis születik.

Közel hatvan, autizmussal élő gyermek alkotásából nyílik kiállítás az Autizmus Világnapján 2014. április 2-án, szerdán 10.30 órakor az Igézőben. Az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI diákjai az évszakok témakörét dolgozták fel különböző technikákkal. A képeket bemutató nyolc tablót – ha az időjárás is engedi – a kék ég alatt, a Fő utcán tekinthetik meg az érdeklődők. A megnyitót követően szakmai eszközbemutató is lesz. Az oktatási intézmény pedagógusainak vezetésével megismerhetjük azokat a tárgyakat, mint például a képes és írásos napirendet, fejlesztő játékokat, kommunikációs eszközöket, amelyek segítenek a diákok mindennapjaiban.

A világnap alkalmából szervezett program szerdán 14.00 órakor a Művészetek Házában egy gálaműsorral zárul. A „ A szívem vigyáz rád” elnevezésű kulturális délutánon az Arany János iskola autizmussal élő gyermekei lépnek színpadra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik