Kultúra

Állásinterjúk egy TV-stúdióban – Karrier nap a DF-en

allasborze(2)(960x640).jpg (Állásbörze, állásstart)
allasborze(2)(960x640).jpg (Állásbörze, állásstart)

Próba állásinterjúk a főiskola TV-stúdiójában, önéletrajz-író verseny, öltözködési és viselkedési tanácsadás, állásbörze, valamint sok praktikus ötlet és állást kínáló cégek várják azokat a középiskolás és a felsőoktatásban tanuló fiatalokat, akik tudatosan készülnek belépni a munka világába.

A Dunaújvárosi Főiskola március 26-án „Karrier Nap” címmel olyan komplex programsorozatot kínál, amely professzionális segítséget nyújt a munkaerő-piacon való sikeres megjelenéshez.

Állásbörze és előadások

Dr. András István rektor köszöntőjét követően nyílik meg az állásbörze és a szakmai kiállítás a Dunaújvárosi Főiskolán. Mindezzel párhuzamosan felkészítő előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők arról, hogy hogyan lehet sikeres egy állásinterjú. Szakemberek beszélnek az elvárt öltözködési és viselkedésmintákról, praktikus tanácsokat adnak az önéletrajz és a motivációs levél elkészítéséhez, tájékoztatnak a Dunaújvárosi Főiskola MA képzési lehetőségeiről, valamint információt nyújtanak a „double degree” képzésekről is. Külön bemutatkozó előadást tart az IBM és a Pannonjob is.

Versenyek

A rendezvénysorozaton résztvevők a délelőtt elsajátított tudást délután a gyakorlatban is kipróbálhatják különböző versenyeken való részvétellel. Tesztelhetik fellépésüket a főiskola professzionális TV-stúdiójában próba állásinterjúk formájában. Az öltözködés is kiemelt szerepet kap, így bárki benevezhet erre a versenyszámra is, valamint megtekintheti az állásinterjúk kapcsán javasolt öltözködési formák divatbemutatóját. Az önéletrajz-író versenyen résztvevők pedig lényeglátó készségüket csillogtathatják meg. Mindhárom versenyen – az élet szigorú szabályai alapján – csak az első helyezetteket díjazzák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik