Kultúra

Mick Jagger lemondta koncertjét barátnője halála miatt

Az ausztrália Pertben lépett volna fel a Rolling Stones. L'Wen Scott öngyilkossága nemcsak az énekest, de több hírességet is megrázott.

Az együttes hat előadásból álló ausztráliai és új-zélandi turnéja szerdán kezdődött volna Perthben, ám a programot szervező Frontier Touring szóvivője kedden arról tájékoztatta a közönséget, hogy L’Wren Scott öngyilkossága miatt nem tartják meg a koncertet.

“Ebben a pillanatban nincs további információ, a jeggyel rendelkezőket arra kérjük, hogy tartsák meg belépőiket addig, amíg kiderül majd egy újabb időpont” – írta Facebook-oldalára a Frontier Touring.

Mélyen megrázta és letaglózta

Jagger és az együttes többi tagja, Ronnie Wood, Keith Richards és Charlie Watts hétfőn landolt a perthi repülőtéren egy magángéppel. Az együttes a tervek szerint legközelebb szombaton Adelaide-ben lépne fel egy szabadtéri koncerten.

A 49 esztendős L’Wren Scott divattervező, stylist holttestére asszisztense bukkant rá manhattani lakásában helyi idő szerint hétfőn 10 órakor. A rendőrség szerint öngyilkosság történt, Scott felakasztotta magát. A halál okát azonban hivatalosan az orvos szakértői vizsgálat dönti majd el. Idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak.

Mick Jagger szóvivője szerint a 70 éves énekest “mélyen megrázta és letaglózta” Scott halála.

Nem hagyott búcsúüzenetet

L’Wren tinédzserként hagyta el az utahi kisvárost, ahol mormon nevelőszüleivel élt. A 190 centiméter magas, szép alkatú Scott pályafutását párizsi modellként kezdte, később felkapott hollywoodi stylist és ünnepelt divattervező lett belőle. Egyebek mellett az Ocean’s 13 – A játszma folytatódik című filmhez is tervezett jelmezeket. Több mint tíz éve volt Mick Jagger barátnője.

A lakásában nem találtak búcsúüzenetet. Asszisztense azért ment fel hozzá, mert 90 perccel korábban kapott tőle egy SMS-t, hogy keresse fel, azt azonban Scott nem indokolta meg, hogy miért kéri erre. A rendőrség szerint a stylistot térdelve találták meg, egy sállal a nyaka körül, amely egy ajtó kilincséhez volt kötve.

Múlt hónapban Scott a termékek késésére hivatkozva törölte a londoni divathétre tervezett bemutatóját. A divattervező ruháit olyan hírességek kedvelték, mint Madonna, Nicole Kidman, Oprah Winfrey, Penélope Cruz és az amerikai first lady, Michelle Obama.

Scott már öt éve volt Jagger barátnője, amikor 2006-ban megalapította saját márkáját.

“Szörnyű, tragikus veszteség. Nagyon el vagyok keseredve. Szerettem L’Wren munkáját és mindig nagylelkű volt hozzám” – idézte fel emlékét Madonna közleményben.

Abszolút maximalista

Anna Wintour, a Vogue divatmagazin főszerkesztője Scottot “abszolút maximalistaként” festette le, aki minden részletre ügyelt, amikor ruhát tervezett valakinek. “Mindig hihetetlenül nagylelkű, szívélyes, kedves volt és annyi örömöt szerzett. Régi vágású amerikai modora és bája egy másik időt idézett, de érzékenysége lobbanékonyan modern volt” – méltatta a tekintélyes főszerkesztő.

Naomi Campbell szupermodell, Scott közeli barátja szerint “az eleganciát és a nőiességet személyesítette meg, mégis kislányos tudott maradni”. Mint írta: “Nagyon fog hiányozni ő és a barátsága. Együttérzésem Micknek, aki szerette őt, és akit ő is viszontszeretett.”

Scott 2009-ben cipőkollekcióval állt elő, 2010-ben a Lancome-mal közösen sminkeket és egy parfümöt mutatott be, 2011-ben kézitáskákat, 2012-ben pedig szemüvegeket tervezett. Tavaly a japán kultúrát idéző ruhái keltettek feltűnést és év végén a Banana Republic ruházati láncnak készített mérsékelt árú szabadidős ruhakollekciót.

Mick Jagger ruháit is ő tervezte, a Rolling Stones énekese az 50 and Counting című évfordulós turnén is az általa megálmodott ruhákban lépet fel.

Egyelőre nem derült ki, hogy mi vezetett öngyilkosságához, illetve volt-e bármi jele annak, hogy ilyesmire készülhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik