Kultúra

Áprilisban két bemutatóval is készül a Szegedi Nemzeti Színház

Jójárt Dániel
Jójárt Dániel

2014. 03. 18. 12:27

Georges Feydeau A hülyéje című vígjátékát és Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operáját mutatják be áprilisban.

A hülye

Georges Feydeau szórakoztató vígjátékai lenyűgöző módon ábrázolják abszurd világunkat – mondta Bodolay Géza főrendező a teátrum áprilisi műsorát bemutató sajtótájékoztató.

Feydeau 1896-ban írt műve a kor társadalmi viszonyairól rajzol képet. A darab központi témája – csakúgy, mint William Shakespeare Othello című tragédiájának – a házastársi hűség és hűtlenség, a műfaj azonban teljesen más.

Az április 4-től Bagó Bertalan rendezésében játszott bohózatban a főszerepeket a Shakespeare-drámához hasonlóan Gidró Katalin és Kárász Zénó alakítják.

Hoffman meséi

Szegedi Nemzeti Színházban április 11-én tartják Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operájának premierjét is Juronics Tamás rendezésében.

Pál Tamás karnagy a készülő előadásról elmondta, a közönség különleges és izgalmas produkcióra számíthat. A nemcsak egyszerűen a főszereplő költőről, hanem a költészetről, a zenéről és az operáról is szóló művet évtizedeken át egységesen kialakult formában játszották a világ színházai. Néhány esztendeje azonban előkerült az eredeti partitúra, amelyben lényeges eltérések is vannak: a darabban hangsúlyosabb szerepet kap maga a művészet.

A teátrum saját verziójában, magyar nyelven színpadra állított műben Hoffmann, a költő szerepét a Tisza-parti városban első alkalommal bemutatkozó Nyári Zoltán, illetve László Boldizsár alakítják majd.

A Duna művészegyüttes és a Szeged táncegyüttes április 14-én adják elő az Aranyág mítosz című közös produkciójukat a Csongrádi megyeszékhelyen. Április 22-én pedig pedig Csákányi Eszter vendégeskedik a szegedi Kisszínházban Akit az istenek szeretnek című darabjával, a MASZK Egyesület szervezésében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.