Kultúra

Borismereti kurzus indul Székesfehérváron

Bor (Bor)
Bor (Bor)

Március 26-án indítják útnak a Bolygó Hollandi elnevezésű borismereti tanfolyam következő kurzusát.

2004. nyarán született az ötlet, miszerint képzés keretében biztosítanának lehetőséget, hogy minél több ember megismerhesse a magyar borkultúrát. Hollandi Gábor head sommelier, a borismereti képzés tulajdonosának az volt az elképzelése, hogy egy gyakorlati és elméleti ismereteket biztosító tanfolyamot hívjanak életre, amelyen a résztvevők betekintést nyerhetnek a borkészítés fortélyaiba.

A „Bolygó Hollandi” elnevezésű képzésre a szakmabeliek mellett a borkedvelőket is várják. A boriskola oktatási programja keretében összesen hat alkalommal gyűlnek össze a résztvevők, majd a kurzus végeztével vizsgán adnak számot megszerzett tudásukról. Március 26-ától szerdánként 17.30 és 21.00 óra között tartják az előadásokat a Hiemer-ház Gótikus termében.

A képzés résztvevői a különböző borfajtákkal, borvidékekkel ismerkednek, ellátogatnak a Törley Pezsgőgyárba, ezen felül a pálinka – mint hungaricum – is része lesz az oktatásnak. A képzés célja az alap- és szakmai műveltség gazdagítása, vagyis a borkóstolás, a borelemzés, a borbírálat alapismeretei, a szőlőművelés és borkészítés technológiája, valamint termékismeret, mindez az ország legnevesebb szakembereinek és borászainak előadásaival.Az Önkormányzat támogatásának köszönhetően a képzésre kedvezményes áron lehet jelentkezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik