Kultúra

Azért, hogy megelőzzük a bajt

Március 13-tól a Vasvári Pál Általános Iskolában indul Civil Egészségpont a Palotavárosban élő emberek számára.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház és a Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány közreműködésével március 13-án a Vasvári Pál Általános Iskolában indul Civil Egészségpont a palotavárosiaknak térítésmentesen. A palotavárosi egészségpont minden kedden és csütörtökön várja az itt élőket, akik vércukorszint-mérésen, kardiológiai szűrésen, hallás és látásvizsgálaton is részt vehetnek ingyenesen.

Domokos Tamás, a Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány módszertani igazgatója elmondta, hogy a Fehérvári Civil Központban egy évvel ezelőtt nyílt meg az egészségpont, amely egészségfejlesztő- és drogprevenciós feladatokat lát el. A Rákóczi út 25. szám alatt működő iroda hatása azonban nem érzékelhető a város teljes területén, ezért is van szükség kihelyezett egészségpontokra a különböző városrészekben.

Ezért is vállalta örömmel az alapítvány a palotavárosi programot, amelynek szakmai koordinációs és technikai hátterét biztosítjuk – tette hozzá Domokos Tamás.

Az egészségpont április 12-ig minden kedden és csütörtökön 17 órától, szombaton 9 órától biztosít különböző egészségügyi szűréseket térítésmentesen az itt élőknek. Előzetes regisztráció a 06 30 492-69-40-es számon lehetséges!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik