Kultúra

Szombaton megéri majd strandra, múzeumba és állatkertbe menni

Ismét nyílt napot tart szombaton a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség, hogy a szegediek közelebbről is megismerhessék mindazokat az uniós fejlesztéseket, amelyek az elmúlt hét évben valósultak meg.

Az Uniós Fejlesztések nyílt napja alkalmából március 8-án Csongrád megyében több helyszínen várják majd az érdeklődőket, a dél-alföldi régióban pedig összesen 14 helyszínre látogathatnak el az érdeklődők – adja hírül a DARFÜ honlapja.

A Dél-alföldi régióban Szegeden és környékén, Kecskeméten és Gyulán március 8-án várják a látogatókat. Szegeden például a Szegedi Vadasparkba féláron lehet ellátogatni, de kedvezményes lesz a belépő a kecskeméti Gokart Stadionba vagy az Erkel Ferenc Emlékházba is. Szegeden több helyen is várják majd a látogatókat: az Szent-Györgyi Albert Agorában például egész napos ingyenes programokkal készülnek. Lesznek kézműves foglalkozások, sportfoglalkozások, de lézerbemutatóval és koncertekkel is találkozhatunk, a tudományos terekben pedig 30 percenként indul majd tárlatvezetés.

Programokkal és kedvezményekkel várja látogatóit az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont, a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő, a gyulai Erkel Ferenc Emlékház, a Mórahalmi rétesház, a Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, valamint a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik