Kultúra

Irodalom, kiállítás, koncert a Füredi Tavaszi Fesztiválon

Buthy Lilla

2014. 03. 04. 13:18

Másodszor rendezik március 14. és 16. között a Füredi Tavaszi Fesztivált irodalmi, kulturális és gasztronómiai programokkal.

Március 14-én a Miskolci Nemzeti Színház Lezáratlan akták című előadásával veszi kezdetét a fesztivál a Kisfaludy Galériában. A Silver udvarban lévő Figula Borbárban a Pilvax kávéház elevenedik meg Tóth Loon színművész fellépésével; a fesztivál ideje alatt itt négyféle bort lehet megkóstolni. Kora este fáklyás felvonulás lesz, majd este Silvio Monti olasz képzőművész festményeket, szobrokat felvonultató kiállítása nyílik meg a Vaszary Galériában.

Másnap délelőtt a városi ünnepség keretében megemlékezés, koszorúzás lesz a Széchenyi szobornál, majd Pörköltészet címmel Kéri Kitty és Kőrösi Csaba színművész főznek a Borcsa étteremben.

Délután háromkor lehet csatlakozni a hagyományos reformkori sétához, amelyen Szendrey Júliát Kéri Kitty, Noszlopy Gáspárt Haumann Máté színművész személyesíti meg. A Kisfaludy Galériában kézműves foglalkozások, a Vaszary Galériában alkotóműhely várja az érdeklődőket.

Délután a Ziránó Bábszínház Csicseri történet című előadása lesz látható a Kisfaludy Színpadon, míg este Szerelmes szabadság címmel a Ghymes együttes ad koncertet az Anna Grand Hotelben. A Figula Borbárban a Pingiczer-Figula duó dzsesszkoncertje szórakoztatja a közönséget.

Március 16-án kora délután a Kisfaludy színpadon néptánccal, a Tagore sétányon térzenével folytatódik a program, majd az önkormányzat felavatja a Tagore sétányon Pethő Sándor publicista, történész, a Magyar Nemzet alapító főszerkesztőjének a szobrát, Majoros István szobrászmővész alkotását.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.