Kultúra

Egyiptomi sírkamra Szegeden

Az ókori egyiptomiak túlvilágának rejtélyeit bemutató kiállítás egy nagyszabású fáraó-tárlat része, melyet három helyszínen rendez meg a Móra Ferenc Múzeum.

A Móra Ferenc Múzeum három szegedi kiállítóhelyen rendezi meg A fáraók Egyiptoma című tárlatát.

Hetek óta építik az ókori egyiptomiak túlvilágának titkait bemutató sírkamrát, a Kass Galériában. A kiállítóhelyen igazi kamra-hangulat lesz majd. A teret megbontó elválasztó falakkal, az alacsony belmagassággal mind-mind az egyiptomi sírkamrák hangulatát szeretnék megidézni a szakemberek.

A galérián kívül a Fekete ház várja majd az érdeklődőket, ahol az egyiptomi írás mellett a balzsamozást és orvoslást fogják bemutatni eredeti emberi és állati múmiák segítségével.

A harmadik, központi helyszín a Móra Ferenc Múzeum lesz: az év második felére a Kultúrpalota kívül-belül Egyiptomba öltözik, izgalmas installációk és interaktív elemek fogják várni az érdeklődőket. Itt a fáraók titkait, a vallás rejtélyeit és az egyiptomiak mindennapjait ismerhetik meg a látogatók.

A Kass Galériában áprilisban, a Fekete házban májusban, a Móra-múzeumban pedig júniusban, a Múzeumok Éjszakáján nyílnak meg A fáraók Egyiptomának kapui.

“Az idei fő kiállítás az egyiptomi hitvilággal és a halottkultusszal foglalkozik majd, bemutatva a halállal kapcsolatos ókori tárgyakat: azokat láthatja majd a szegedi közönség, amiket egykor a halottal együtt a sírkamrába helyeztek el” – mondt el Fogas Ottó, a Móra Ferenc Múzeum igazgatója a szegedcafé.hu-nak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik