Kultúra

„Egyedül nem megy? “

A Dél-Alföldi JOGPONT+ Mini ingyenes jogsegélyhálózat tapasztalatairól címmel rendeznek tájékoztatót március 5-én 11.00 órától.

Március 5-én 11.00 órától tartanak tájékoztatót a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének Székházában (Petőfi sugárút 75.).

Az országos munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek együttműködése keretében – Európai Uniós támogatással – 2013. június 1-jén elindult a hét régiót lefedő JOGPONT+ Mini projekt, az ingyenes és mindenki számára hozzáférhető jogi segítség biztosítására.

A JOGPONT+ Mini egy olyan integrált és díjmentes jogi szolgáltatás, amely igénybe vehető személyes ügyfélfogadás, online, e-mailes és telefonos jogsegélyszolgálat, valamint a JogÁsz napok során. Segítséget nyújt a hozzá forduló ügyfeleknek többek között munkajoggal, társasági joggal, TB joggal, közigazgatási joggal, családjoggal és részben adójoggal kapcsolatos kérdésekben.

A projektet a dél-alföldi régióban az ÁFEOSZ-COOP Szövetség és a Liga Szakszervezetek működteti. A projekt célja, hogy egy valódi, hatékony rendszert építsenek ki, amely által ingyenes jogi segítséget kaphat bármelyik állampolgár, hozzájárulva a munkaerőpiacra való belépéshez segítendő, a vállalkozóvá válást, valamint a nagyobb foglalkoztatás-biztonság kialakulását.

Időpont: 2014. március 5. (szerda) 11:00

Helyszín: Szeged, Petőfi sugárút 75.

A rendezvény programja:

11:00-11:15 A program rövid bemutatása

Keil András (tanácsadó, Easy Learning Hungary Kft.)

11:15-12:00 Kérdések

Dr. Hajdú István ügyvéd (jogi tanácsadó, Dél-Alföldi JOGPONT+ Mini ingyenes jogsegélyhálózat)

12:00 Kötetlen beszélgetés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik