Kultúra

57 éves rekordot döntött meg Pharrell Williams Happy-je

Pharrell Williams Happy című slágere harmadik alkalommal tért vissza a brit kislemezeladási lista élére: a Gru 2. című animációs film Oscar-díjra jelölt betétdaláéhoz fogható sikerre 57 éve nem volt példa a szigetországban - közölte a brit lemezeladási listát jegyző The Official Charts Company, hozzátéve, hogy az amerikai producer, rapper, énekes kislemeze átlépte az egymilliós eladott példányszámot is.

Eddig mindössze két előadónak sikerült három különböző alkalommal is meghódítania a csúcsot egyetlen dallal, legutóbb Guy Mitchell amerikai popénekes Singing the Blues című száma volt a “nagy visszatérő” 1957-ben.

A Happy című kislemez az egymilliós eladott példányszámot is átlépte a héten, és ezzel Pharrell harmadik olyan kislemeze lett egy év leforgása alatt – a Daft Punk duóval közös Get Lucky, és a Robin Thicke-kel énekelt Blurred Lines után -, amelyből több mint egymillió másolatot kapkodtak szét a rajongók Nagy-Britanniában. Ilyen sikert eddig csak a Beatles könyvelhetett el.

A zenei sikerek mellett Pharrell a jótékonykodásról sem feledkezik meg. Az énekes két héttel ezelőtt bocsátotta árverésre az eBay aukciós portálon azt a Vivienne Westwood által tervezett kalapot, amelyet a januári Grammy-gálán viselt. A zenész saját jótékonysági alapítványát, a From One Hand to Another nevű szervezetet támogatja a bevétellel.

A híressé vált fejfedőt az Arby’s gyorsétterem vásárolta meg 44 100 dollárért (10 millió forint). Az étterem logója hasonlít a barna kalaphoz, amely elsőszámú téma volt a Twitter mikroblog portálon, miután Pharrell megjelent benne az év elejei díjátadón. A zenész egy vasárnapi Twitter-bejegyzésben mondott köszönetet a nyertes licitálónak. “Nagyon szívesen. Boldogok vagyunk, hogy egy nemes ügyet támogathatunk és visszakaphatjuk végre a kalapunkat” – válaszolta vissza az étterem.

Pharrell a Westwood által tervezetthez hasonló kalapot viselt a vasárnapi Oscar-díjátadó gálán is, amelyen a Happy című számmal lépett színpadra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik