Kultúra

Rendhagyó nőnappal indul a Soproni Tavaszi Napok

Milyen az asszony köténye manapság? Mitől jó a párbeszéd a párkapcsolatban? Milyen a virtuális társkapcsolat, és hogyan érdemes az internetes társkereséshez és a kapcsolatépítéshez közelíteni?

A kérdésekre a témák kiváló szakértői válaszolnak majd a Tükör nőknek – Férfimegőrzővel! című rendezvényen. A rendhagyó nőnapot március 8-án tartják, a Liszt-központban.

A hagyományos férfi és női szerepek évezredek alatt alakultak ki, mára viszont elmosódtak a különbségek. Ma nőnek lenni egyre több kihívást és feladatot jelent, amit nem lehet túlélni önismeret és humor nélkül. – mondta Farkas Anikó, a Tükör nőknek program szervezője.  – A férfiakat se riassza el a rendezvény címe, mert ebbe a tükörbe ők is belenézhetnek, ha érteni akarják, milyennek látja magát egy nő a 21. században.

A rendezvény kiemelt vendége Schäffer Erzsébet Pulitzer-díjas újságíró, író, publicista lesz. Előadásában a tőle megszokott hangnemben mesél párkapcsolatokról, elfeledett játékokról, örök titkokról és áthágható szabályokról.

Az előadók sorában lesz még Licskainé Stipkovits Erika klinikai szakpszichológus, a Közelebb egymáshoz című könyv szerzője, valamint Bordács Rita, aki az internetes társkeresésről és virtuális párkapcsolatokról beszél majd.

Villányi Péter pszichológus pedig a Soproni Petőfi Színház művészeivel közösen tart előadást: Szlúka Brigitta és Papp Attila improvizációs játékban mutatnak be udvarlási szokásokat.

Az előadásokat több program színesíti majd: ki lehet próbálni például a villámrandi műfaját, a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar tagjainak közreműködésével pedig átélhető lesz a hangszerelem. Tanácsadás, bemutatók, illetve férfi- és nőiagy kiállítás is várja az érdeklődőket, és soproni vállalkozók jóvoltából értékes tombolanyereményeket is kisorsolnak.

A rendhagyó nőnap a Soproni Tavaszi Napok nyitó rendezvénye. A város egyik legnagyobb kulturális fesztiválja közel egy hónapon át tart: könnyű- és komolyzene, képző- és iparművészet, színházi előadások, gasztronómiai programok is szerepelnek a kínálatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik