Kultúra

Felvették Kiss Lajos nevét

Negyedik alkalommal szervezik meg idén a Mezővári Józsefről elnevezett emléktornát a Sóstón, szombaton.

Idén negyedik alkalommal szervezik meg Fehérváron a Mezővári József Emléktornát. Az előző évekhez képest annyi a különbség, hogy a mostani torna, a szintén egykor Fehérváron labdarúgást oktató Kiss Lajos nevét is felvette. Így idén már Kiss Lajos és Mezővári József Emléknap és Emléktornaként szerepel majd a fehérvári sportprogram-palettán. A sportbarátokat szombaton délután háromtól várják a Sóstón közös emlékezésre és megannyi jó hangulatú meccsre. Csütörtökön a Hiemer-házban tartottak sajtótájékoztatót a szombati programokkal kapcsolatban.

Mezővári Balázs elmondta: idén is jó hangulatú rendezvényre készülhetnek a sportbarátok. „Az öregfiúk torna a csarnokban zajlik majd kétszer 10 perces mérkőzéseken, kispályán. Az U-16-os tornát már a stadionon belüli műfüves nagypályán rendezzük meg. Ezen kívül felnőtt labdarúgó tornát is szervezünk, melynek mérkőzéseit a csarnok melletti műfüves nagypályán játszhatják le a csapatok” – közölte Mezővári Balázs a Dunafém–Maroshegy Sportegyesület elnöke.

A tornán összesen több mint kétszázan vesznek majd részt, és három pályán játsszák le a mérkőzéseket. Érkeznek csapatok Várpalotáról, Tamásiból, Pusztaszabolcsról és persze Székesfehérvárról is. A meccsek délután háromkor kezdődnek és este nyolcig tartanak majd a Sóstói Stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik