Kultúra

Maraton – nem futás, felolvasás

A székesfehérvári Szent István Művelődési Ház is csatlakozik a Szépirodalmi Felolvasó Maratonhoz, melyet február 21-22-én egy időben rendeznek meg a Kárpát-medencében. Pénteken 12.00 óráig várják a jelentkezéseket.

A Felolvasó Maraton középpontjában Wass Albert művei állnak, ám a szépirodalmi ünnep szervezői nem ragaszkodnak kizárólag az erdélyi magyar író alkotásaihoz. „Az égi kávéház házigazdája”, Wass Albert nevében invitálják a résztvevőket, akik ismert, vagy kevésbé ismert, magyar vagy külföldi írók és költők műveiből olvashatnak fel, közvetítve ezzel valódi, igaz és szívhez szóló értékeket.

A program ünnepélyes megnyitója február 21-én, pénteken 18.00 órakor kezdődik, majd 19.00 órától Wass Albert esti meséi következnek. Péntek 21.00 órától február 22-én, szombaton 10.00 óráig zajlik a folyamatos felolvasás a jelentkezők közreműködésével, 10.00 órától pedig ismét gyerekeknek szóló meseblokk szerepel az összeállításban. Szombaton délután versek, megzenésített művek hangzanak el, majd 19.00 órakor a Szózattal ér véget a Szépirodalmi Felolvasó Maraton Székesfehérváron.

Eddig harmincan jelezték részvételi szándékukat az ünnepi programra. Továbbra is várják a jelentkezéseket pénteken 12.00 óráig a +36 30/643 7605 telefonszámon, de akár a helyszínen is bekapcsolódhatnak az érdeklődők a felolvasásba. Egy-egy jelentkezőre 15-20 perc idő jut, ám egy személy akár többszöri felolvasást is vállalhat. Alsó korhatár nincs, hiszen az irodalom mindenkié! – vallják a szervezők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik