Kultúra

Minden ötödik ember szuperérzékeny

A „Réber László könyvillusztrációi szuperérzékeny gyerekszemmel" címet viseli Ambró Judit mentálhigiénés szakember előadása, amelyet kedden 16.30 órakor tart a Hetedhét Játékmúzeumban.

A Réber László Munkácsy Mihály-díjas grafikus rajzaival ábrázolt meséken generációk nőttek fel. Jellegzetes munkássága, egyedi képi világa, oly módon köti össze a képzeletet a valósággal, hogy a történetek egy pillanat alatt kelnek életre. Szülőként, tanárként egyaránt fontos, hogy tudjunk gyermekfejjel gondolkodni, megérteni mindazt, ami a kicsik lelkében olyankor zajlik, amikor kinyitnak egy képes mesekönyvet.

A Hetedhét Játékmúzeum Játék Szalon elnevezésű sorozatának következő, keddi előadásán Réber László meseillusztrációinak a gyermekek lelkivilágára gyakorolt jótékony hatásáról, és ennek a pozitív folyamatnak a mechanizmusáról lesz szó.

„A világ összetett és bonyolult, nem könnyű megismerni. Ahogy a benne élő embereket sem. Mert sokfélék. Állítólag minden ötödik ember szuperérzékeny. És már gyermekként is az. De ez vajon előnyére vagy hátrányára válik? Mi teremthet számára harmóniát harsány világunkban? A pszichológusok szerint például Réber László meseillusztrációi. De miért?” – Ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat Ambró Judit mentálhigiénés szakember “Réber László könyvillusztrációi szuperérzékeny gyerekszemmel” című előadásán.

A belépés díjtalan, minden érdeklődőt a polgári szalonok teadélutáni hangulatával várnak február 18-án, kedden 16.30 órakor a Hetedhét Játékmúzeum Réber-termében..

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik