Kultúra

Díjazták a Jövedelmező állást

Átadták a Thália Humorfesztivál díjait. A legjobb előadás a TÁP Színház Jövedelmező állás című produkciója lett.

A vasárnap zárult ötnapos fesztiválon 12 produkciót láthatott a közönség. Lantos Anikó fesztiváligazgató azt mondta: az előadások igazolták, „mennyi mindenen tudunk nevetni, mennyire szeretünk nevetni és vágyunk rá, hogy igényes szórakozásban legyen részünk”.

A legjobb kabaré/stand-up produkció díját Kőhalmi Zoltán kapta az Én, Kőhalmi Zoltán című előadásért. A legjobb kabaré/stand-up előadó díját Méhes Csaba A pisztráng – pácban, körettel című produkciójával nyerte el. A legjobb színművész Járai Máté lett a győri Nemzeti Színház A kripli című darabjában nyújtott alakításáért. Szamosi Zsófia a Szakkör nevű független alkotócsoport Művház című színházi sorozatában nyújtott alakításáért a zsűri különdíját vehette át.

A produkciókat értékelő zsűri tagja volt Szabó Borbála író, dramaturg; Gordon Eszter fotóművész; Vida Péter színművész; Ugrai István kritikus és Horváth Gergely szerkesztő-műsorvezető. Litkai Gergely (a képen), a fesztivál ötletgazdája, művészeti vezetője arról beszélt, hogy a rendezvény elérte a célját: meg tudták mutatni, hogy mennyire sokszínű a humor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik