Kultúra

Átszervezik a TV2-t

Február 1-jétől György Bence lett a TV2-csoport program- és hírigazgatója, Yvonne Dederick, a TV2 társtulajdonosa pedig vezérigazgató-helyettesi pozícióban folytatja munkáját - közölte a televízió hétfőn.

Mint írták, Yvonne Dederick több mint húszéves gazdasági-pénzügyi vonalon szerzett szakmai ismeretekkel rendelkezik, több cégvásárlási folyamat koordinációjában vett részt, széles körű tapasztalata a médiaszektorra is kiterjed. 2011. február óta a TV2 gazdasági igazgatójaként tevékenykedett.

György Bence, aki 2004-ben csatlakozott a TV2-höz, jövőben program- és hírigazgatóként a hírműsorok mellett a TV2-csoport csatornaportfoliójának műsorstruktúrájáért, a saját gyártású műsorokért, a vásárolt tartalmakért, valamint a programkutatási területért is felel.

György Bence kinevezésével távozik a TV2-csoporttól Ralf Bartoleit, korábbi programingért felelős vezető.

György Bence, média, brókerbotrány

A TV2 eddigi hírigazgatója 2011-ben így vélekedett a magyarországi médiahelyzetről: “Magyarországon már nem csak elméletben plurális a médiarendszer, valódi választék van televíziókból is, nem egy vagy két kereskedelmi televízió feladata, hogy minden hírről, és azok teljes hátteréről beszámoljon.” Ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy a Tényeknek ezért csak a legérdekesebb (magyarul lényegében a bulvár-)hírekről kell-érdemes beszámolnia.

György amúgy igazi tényfeltáró újságíróként megírta Mong Attilával (aki ma az átlátszó.hu-nak ír, többek közt a visszaéléseket és korrpuciós ügyeket bemutató Heti Mutyimondót) a Kulcsár-ügyet rendszerezve bemutató A milliárdok mágusai – A brókerbotrány titkai című könyvet, mely kisebb részben a Fidesz, nagyobb részben az MSZP-SZDSZ koalíció érintettségét vélelmezte. A brókerbotrányról György ezt mondta: “Egy egyszerű szélhámosság látszata mögött nagyon is tudatos sikkasztás történt.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik