Kultúra

Humán vagy reál – slam poetryvel nyomul az ELTE

A felsőoktatási jelentkezés hajrájában az ország egyik legnépszerűbb egyeteménél úgy döntöttek, a modern költészetet is felhasználva próbálják meggyőzni a döntés előtt állókat.

A slamelés elkészült, a videóban pedig még az ELTE rektora, Mezey Barna is feltűnik néhány sor erejéig. Az ötlet az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatától (EHÖK) származik, a cél pedig a felvételi előtt álló diákok meggyőzése volt, hogy egy jól kifejező, a fiatalok körében népszerű, könnyed stílusban tüntessék fel az egyetemet, ezért a slam poetry – tudtuk meg Zaránd Pétertől, az ELTE EHÖK elnökétől.

A videóban a főszereplő Kemény Zsófi, aki most elsőéves a karon, tehát még jól emlékszik azokra az időkre, amikor neki kellett válogatni az egyetemek között. Zsófi a Hír24 kérdésére elmondta, őt már a konkrét ötlettel keresték meg, de azonnal igent mondott. „Kicsit fura volt a forgatásokon, hogy egyedül állok nagy üres terekben, mert egy átlagos slam poetry-esten azért jó néhányszáz fős, lelkes közönség szokott lenni, de a felvételek nagyon jó hangulatban zajlottak. A klip végére már egy kisebb tömeg gyűlik mögém, akik mondják a sorokat, köztük bizony voltak néhányan, akik először találkoztak a slam potryvel, de úgy tűnt, hogy tetszik nekik is a dolog” – mesélte Zsófi a forgatásokról. És mit szólt ahhoz, amikor megtudta, hogy az egyetem rektora is beáll slamelni kicsit és az általa írt sorokat fogja elmondani? Az egész egyszerre volt „nagyon meglepő, vicces és megtisztelő” – zárta Zsófi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik