Kultúra

Petőfi Kultúrtér – Íme a februári program

petőfi kultúrtér (petőfi kultúrtér, )
petőfi kultúrtér (petőfi kultúrtér, )

Összegyűjtöttük mire bulizhatunk következő hónapban a Petőfi Kultúrtérben.

Január utolsó bulija / Péntek 20 óra

Blahalouisiana

A 60-as évek inspirálta könnyed, igényes zenét játszó Blahalouisiana még csak alig több mint egy éve alakult Székesfehérváron. Első felvételük a “The Wanderer” több hétig futott az MR2 toplistáján, két alkalommal a 3. helyen is zárt, nemrég pedig a Morcheeba előtt játszottak a teltházas Pecsában. Októberben jelent meg első lemezük Tales of Blahalouisiana címmel valamint első klipjük, a Tonight I’ll Dress in Blue.Februárban ismét stúdióba vonulnak,de előtte még zúznak egyet a fehérvári közönségnek.

MIDDLEMIST RED:

A Middlemist Red egy 2012 végén alakult pszichedelikus-rock zenét játszó zenekar. ‘As If You Could Mess This Up’ névre keresztelt, négy számos bemutatkozó kislemezüket novemberben mutatták be a Gödör klubban. Az anyagot az idei év egyik legerősebb hazai bemutatkozásaként értékelte az itthoni sajtó. A zenekar, megalakulása óta sorra járja Budapest nevesebb klubjait, egyre több emberhez eljuttatva a ’60-as évek pszichedelikus és beat zenéjével átitatott, modern köntösbe csomagolt zenéjét.

Nóvé Soma – ének, gitár
Papp Dávid – gitár
Ürögdi Ábel – dob, vokál
Deli Soma – basszusgitár, vokál

NÉHAI BÁRÁNY:

“Zeneileg nehéz behatárolni a Néhai Bárányt, hiszen a magyar szövegek a korai Kispál és a Borz hangulatát idézik, miközben nem egyszer felharsan a tipikusan stoner rockos gitárzúzás és a zenekar által itt-ott elrejtett elektronikus hatás, ahogyan a lassabb, dallamosabb darabok is megtalálhatóak, amit jobb híján itthon az alternatív rock közé sorolnak. Az mindenesetre elég alternatív, hogy a dobért és az énekért ugyanaz a személy a felelős, aki egyben a dalszövegekért is.”

Beugró: 600 ft

Mik lesznek februárban?

Február 1. Szombat

Coco Loco Farsang

Február 6.  és 13.

Kalandozások a szexualitás körül:
Előadó: Séllei Györgyi – szexológus tanácsadó, mediátor

Február 7. Péntek

Farsang – de nagyon

Február 8. Szombat

Bohemian Betyars

A Bohemian Betyars 2009 hajnalán alakult, mikor az énekes, és a villanygitáros, egy borozással, és pálházi lófingató pálinkázással eltöltött este után kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. Miskolc fattyai közül, tereket és kocsmákat járva szedtek össze egy hegedűst, saxofonost, bőgőst, és egy dobost, ezzel meg is született a hat tagból álló speed folk freak punk zenekar.

A hegedűs, és a bőgős népzenei múltját összekeverték a többi tag alternatív vonalával, beleöntötték egy nagy kondérba, felütötték a punk, és a ska dinamizmusával, majd megfűszerezték Kárpát-medence dallamvilágával. Két órás közepes lángol való főzés után kész is lett a hamisíthatatlan kőleves, ami köztudottan kétszer csíp. Pár hónap finomítás után megkóstoltatták a miskolci közönséggel, a recept bevált, így a bohém betyárok egyre messzebb vihették a hírét.

A részletes információkat itt megtalálod.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik