Kultúra

Vidnyánszky Vajnától sem kap pénzt a filmjére

vidnyanszky-attila(960x640)(1).jpg (vidnyánszky attila)
vidnyanszky-attila(960x640)(1).jpg (vidnyánszky attila)

A szarvassá változott fiú lassan három éve csúszik. Bár a filmalap nem szokott pénzt adni az utómunkálatokra, de megnézték az elkészült anyagot, és ezután döntötték el, hogy nem adnak pénzt a Nemzeti Színház igazgatójának projektjére – írja a Blikk.

Juhász Ferenc A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából című költői eposzából forgatott filmre Vidnyánszky és csapata 2011-ben 100 millió forintos támogatást nyert a Nemzeti Erőforrás Minisztériumától, amelyből el is készült az alapanyag, Törőcsik Mari és Trill Zsolt főszereplésével. A főként hangi utómunkákhoz, a kópiák elkészítéséhez még 30 millió forint kéne, ám 2012-re Szőcs Géza egykori államtitkár filmekre fordítható kerete elapadt, az alkotás pedig sem az eredetileg tervezett 2011. év végi bemutatóra, sem a 2012-es filmszemlére nem készült el.

Vidnyánszkyék a közben aktiválódott, Andy Vajna vezette Nemzeti Filmalaphoz fordultak, tőlük kértek pénzt a befejezéshez. A dehir.hu információi szerint Vajna be is ült egy vetítésre, de fél óra után távozott. Igaz, később végignézte a félkész művet, de támogatást nem adott.

A szarvassá változott fiú című készülő film alkotói 2012. március 24-én pályáztak a filmalaphoz, és a már leforgatott film befejezéséhez kértek támogatást – tájékoztatta a Filmalap a Blikket. – A filmalap támogatási szabályzatának megfelelően nem nyújt támogatást utómunkára. Ennek ellenére a Filmszakmai Döntőbizottság tagjai megnézték a már leforgatott anyagot. A döntőbizottság azt a döntést hozta, hogy a filmalap nem támogatja A szarvassá változott fiú című filmet

Ajánlott videó

Olvasói sztorik