Kultúra

Mesemondók versenye

Idén is meghirdeti az Óperenciás Városi Meseünnepet és Mesemondó Versenyt a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, a jelentkezéseket február végéig kell leadni

A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő verseny nagy népszerűségnek örvend a diákok körében, csak az elmúlt néhány esztendőben a 150-et is meghaladta jelentkezők száma. A megmérettetésen ezúttal is egy magyar népmesével vagy rangos színvonalú, magyar alkotó által írott történettel vehetnek részt a Fejér megyében élő általános iskolások.

A válogatókat március 19-én, szerdán, valamint 20-án, csütörtökön tartják 14.00 órai kezdettel a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban, a döntőre pedig március 25-én, kedden kerül sor a Hetedhét Játékmúzeumban.

A mesemondókat három korcsoportban – 1-2., 3-4., és 5-8. osztály – értékeli a zsűri. A legjobban szereplő mesemondók értékes könyv- és tárgyjutalmat kapnak, valamint fellépési lehetőséget biztosítanak számukra a székesfehérvári közönség előtt.

A gyerekek az iskolájukban jelentkezhetnek február 28-ig. A jelentkezések lezárása után a szervező intézmény értesíti az iskolákat arról, hogy a tanulókat mely időpontban várják a válogató versenyre. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár kéri, hogy a jelentkezési lapokkal együtt az iskolák küldjék meg a kapcsolattartó pedagógus nevét, e-mail címét és telefonszámát.

A jelentkezési lap letölthető a művelődési ház honlapjáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik