Kultúra

Tárgykultúra másként

Diákok munkái töltik meg élettel a Rómer Házat.

A Kovács Margit Iparművészeti Szakközépiskola és Szakiskola tanulóinak alkotásaiból nyílt kiállítás a napokban a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum tagintézményében. Az iparművészeti remekek egy teljesen új köntösbe öltöztették a Rómer Ház kiállítótermét, hiszen bár fiatal képzőművészekről van szó, az alkotások mégis profizmusról árulkodnak.

Hagyomány, hogy az évet a Kovács Margit iskola diákjainak tárlatával nyitjuk, majd tavasszal a művészeti szakközépiskola bemutatkozására is sort kerítünk. Az első hónap az iparművészetről, a tárgyalkotásról szól, ezért az oktatási intézményben tanított szakmák múzeumi körülmények között való prezentálása különleges program mindkét fél számára” – árulta el portálunknak Grászli Bernadett, múzeumigazgató.

Az elmúlt év legsikeresebb kreációit vonultatja fel a gyűjtemény, így a látogatók a szakmai képzés széles palettájával ismerkedhetnek meg, ha ellátogatnak a Rómerbe. „Úgy gondolom, hogy a művészeti oktatás sajátossága, hogy az elkészült alkotásokat a nagyközönség elé tárjuk, hiszen így kapnak tanulóink egy olyan fajta önbizalmat és visszajelzést, ami a későbbi alkotó munkájukat és szakmai indulásukat segíteni és támogatni fogja” – ezt már Horváth Éva Andrea, az iskola intézményegység-vezetője mondta a Győr24-nek.

A tárlat február 9-ig tekinthető meg Győrben, a Teleki László utca 21. szám alatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik