Kultúra

Tárgykultúra másként

Csapucha Adrienn
Csapucha Adrienn

2014. 01. 21. 10:32

Diákok munkái töltik meg élettel a Rómer Házat.

A Kovács Margit Iparművészeti Szakközépiskola és Szakiskola tanulóinak alkotásaiból nyílt kiállítás a napokban a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum tagintézményében. Az iparművészeti remekek egy teljesen új köntösbe öltöztették a Rómer Ház kiállítótermét, hiszen bár fiatal képzőművészekről van szó, az alkotások mégis profizmusról árulkodnak.

Hagyomány, hogy az évet a Kovács Margit iskola diákjainak tárlatával nyitjuk, majd tavasszal a művészeti szakközépiskola bemutatkozására is sort kerítünk. Az első hónap az iparművészetről, a tárgyalkotásról szól, ezért az oktatási intézményben tanított szakmák múzeumi körülmények között való prezentálása különleges program mindkét fél számára” – árulta el portálunknak Grászli Bernadett, múzeumigazgató.

Az elmúlt év legsikeresebb kreációit vonultatja fel a gyűjtemény, így a látogatók a szakmai képzés széles palettájával ismerkedhetnek meg, ha ellátogatnak a Rómerbe. „Úgy gondolom, hogy a művészeti oktatás sajátossága, hogy az elkészült alkotásokat a nagyközönség elé tárjuk, hiszen így kapnak tanulóink egy olyan fajta önbizalmat és visszajelzést, ami a későbbi alkotó munkájukat és szakmai indulásukat segíteni és támogatni fogja” – ezt már Horváth Éva Andrea, az iskola intézményegység-vezetője mondta a Győr24-nek.

A tárlat február 9-ig tekinthető meg Győrben, a Teleki László utca 21. szám alatt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.