Kultúra

Slow hétvége a Belvárosi moziban

Jójárt Dániel
Jójárt Dániel

2014. 01. 21. 14:24

A világ, amelyben élünk felgyorsult, városi környezetünk gyors élettempót diktál mindnyájunknak. Ezért is rendeznek Slow hétvégét a Belvárosi moziban január 25-én és 26-án, 10 órától.

Az Olaszországból elindult „slow life” mozgalom alapvető üzenete: „Lassíts! Élj tartalmasabb életet!” 
E gondolatmenet vezette a szegedi Belvárosi mozit és partnereit, hogy egy hétvégét ennek a gondolatnak, a „ lassulásnak” szenteljen.

A programsorozat keretében vendég lesz a Somogyi-könyvtár „slow readinget” népszerűsítő programjaival, a Móra Ferenc Múzeum kincskereső játékaival, melyek egyben izgalmas szellemi kalandra invitálnak.

Az „Égigérő” mesés utazásra hív a „slow parenting” (lassú nevelés) világába olvasásnépszerűsítő programjával : olvasókuckójukban 10 gyerekkönyvkiadó könyveivel, diafilmjeivel és társasjátékokkal várják a családokat.

A gyerekeket kézműves foglalkozások, szövő és nemezelő látványműhelyek is várják.

A jóga, a csoportos hangfürdő és frissítő masszázs segítségével kiemelkedhetünk gondolataink és érzéseink folytonos köreiből, elengedhetjük mindazt, ami már nem szolgál és új lehetőségek magvait vethetjük el.

A Belvárosi mozi Balázs Béla és Csőke József termében mindkét napon „lassú filmekkel” várják a látogatókat, köztük az idén 4 Európa Filmdíjat nyert olasz remekművel, A nagy szépséggel (amit a kritikusok Fellini Édes életének pár-filmje gyanánt tisztelnek), vagy a nagy orosz klasszikus mesélők örökösének tartott Ljudmilla Ulickaja kedvenc filmjével, a Fausttal.

slow hétvége (slow hétvége)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.