Kultúra

A Városházán köszöntik a kultúra kiválóságait

A zenei, képzőművészeti és irodalmi események mellett január 22-én, szerdán Botka László polgármester a városházán díszünnepség keretében köszönti a kultúra szegedi kiválóságait és átadja a Szeged kultúrájáért díjakat, valamint a Kölcsey-érmeket.

Kapcsolódó cikkek

A kultúra napi programsorozat január 22-én délután 13 órakor kezdődik a Dóm téren, ahol a Nemzeti Emlékcsarnokban megkoszorúzzák Kölcsey Ferenc szobrát. Majd délután 2 órakor ünnepség lesz a városháza dísztermében, ahol Botka László polgármester mond ünnepi köszöntő beszédet, és átadja város elismeréseit a kultúra szegedi kiválóságainak.

Oklevél és aranygyűrű

Kiosztják a Szeged kultúrájáért díjakat: a díszoklevelet és a város címerével ellátott aranygyűrűt azok a Szeged kulturális életében meghatározó személyiségek kaphatják, akik tevékenységükkel, alkotásaikkal országos és nemzetközi hírnevet szereztek a Tisza-parti városnak. Az ünnepi műsorban közreműködik Szécsi Edit és Széles Flóra énekművészek, Borovics Tamás színművész, a Tömörkény Gimnázium leánykara Dohány Gabriella vezetésével, az SZTE Ságvári Gyakorló Általános Iskola gyermekkara Molnár-Palusek Emese vezetésével.

Számos program a Magyar Kultúra Napján Szegeden

Többek között az Agórában a Szegedi Katicabogárról a feltaláló-alkotó Muszka Dániel beszél 10 órától és 14 óra 30 perctől, 17 órakor a matematika és a magyar nyelv, zene, képzőművészet kapcsolódási pontjait mutatja be Szalay István főiskolai tanár, 18 órakor pedig koncertet ad a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar. A Móra Ferenc Múzeumban délután 5 órakor nyitják meg a Kolostorok kincsei című régészeti kiállítást, 18 órakor pedig kiállítás nyílik a Gyékényes Műhely és a Tápai Gubanc Műhely munkáiból a Heller Ödön Művelődési Házban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik