Kultúra

Építész – grafikus tárlata az EDF Galériában

Jójárt Dániel
Jójárt Dániel

2014. 01. 20. 13:45

Somoskövi Sándor építész grafikus akvarelljeiből és rajzaiból nyílik kiállítás az EDF Galériában a Magyar Kultúra Napja előestéjén, január 21-én, kedden 18 órakor.

Somoskövi Sándor tanult szakmája az építészet mellett folyamatosan jelen volt, és jelen van a festészet, a grafika területén. Nem véletlen, hogy az alkotót 1969 óta építész grafikusként tartják számon. Hitvallása, hogy képessé kell válnunk meglátni a világban a szépet, a jót, az igazat. Egykori mestere a Szegeden élt idős akvarell-festőművész,Szili Török Dezső volt. A művész az ő műtermében szeretett bele az akvarell technikába.

Az akvarell technika az 1500-as évekre nyúlik vissza a képzőművészetben, egykor Dürer és William Turner alkotott világhírűt ezzel a módszerrel. Később ez a technika háttérbe szorult nehézsége miatt. Itt nem lehet manipulálni, nincs festék, ami eltakarja a rossz rajzot. Ezzel a ritkaságszámba menő technikával készült alkotásoknak lehetnek szemlélői az érdeklődők, a kedden nyíló kiállításon az EDF Galériában.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.