Kultúra

Ők tarolhatnak a Golden Globe-on

Vasárnap este adják át a Golden Globe-díjakat Los Angelesben. Aki Golden Globe-ot kap, az jó eséllyel indul az Oscarért is általában. A Hír24 vasárnap esti hírműsorában Koltai Lajos, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar operatőrrel, rendezővel a díjátadó nagy esélyeseiről beszélgetett Bárdos András.

Már napokkal a ceremónia előtt ünnepélyesen kiterítették a vörös szőnyeget a Golden Globe-díjátadó helyszíne előtt. A gálát egy szállodában rendezik. Azt szokták mondani róla, hogy ez Hollywood egyik legjobb partija. A hangulat sokkal kötetlenebb, mint az Oscar-díjátadón.

A film fővárosába akkreditált külföldi újságírók szövetsége az év legjobb mozifilmjeit és televíziós alkotásait ismeri el a Golden Globe-díjakkal.

Nagy esélyesként tartják számon a valós történeten alapuló “12 év rabszolgaság” című filmet. De a legjobb film díjára a David O. Russell rendezte Amerikai botrány, valamint Alfonso Cuaron filmje, az űrben játszódó “Gravitáció” és a Tom Hanks főszereplésével forgatott, szintén valós történetet feldolgozó “Phillips kapitány” is esélyes. Az egyszerre komédia, egyszerre dráma “Nebraska” pedig a legjobb forgatókönyv és a legjobb rendezés díjáért is versenyben van.

A legjobb külföldi film díjára öt filmet jelöltek, köztük a cannes-i győztes Adéle életét. A merész szexjeleneteket tartalmazó produkció ottani győzelmét bátor döntésnek könyvelték el a zsűri részéről. Este kiderül, az amerikai döntnökök mennyire bevállalósak.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik