Kultúra

Jótékonysági bál Korda Györggyel és Balázs Klárival

Korda-Gyorgy-es-Balazs-Klari(2)(960x640).jpg (Korda György, Balázs Klári)
Korda-Gyorgy-es-Balazs-Klari(2)(960x640).jpg (Korda György, Balázs Klári)

A karitatív esemény résztvevői a gyógyíthatatlan neurológiai betegségben, a fiatalkorban támadó, és a betegeket egész életükön át elkísérő sclerosis multiplex kórral élőket támogatják.

Korda György és Balázs Klári énekelnek mindazoknak, akik ott lesznek 2014. január 18-án a székesfehérvári Hotel Magyar Királyban, a Magyar SM Társaság II. jótékonysági bálján. A különleges alkalom résztvevőinek estjét nemcsak a népszerű énekes házaspár, hanem exkluzív vacsoramenü és tombola is színesíti, a bálozók ráadásul a részvétellel karitatív ügyet szolgálnak: a gyógyíthatatlan neurológiai betegségben, a fiatalkorban támadó, s a betegeket egész életükön át elkísérő sclerosis multiplex kórral élőket támogatják.

A jótékonysági bált beharangozó sajtótájékoztatón Vincz-Marton Nikoletta, a sclerosis multiplexes betegeket képviselő civil szervezet elnöke elmondta: „A gyógyíthatatlan idegrendszeri betegséggel élők számára a sorstárs-közösség egyszerre jelent pszichológiai kapaszkodót, gyakorlati segítséget abban, hogy alkalmazkodni tudjanak az ezerarcú kórnak is nevezett betegségükhöz, s e kiszámíthatatlan kór árnyékában is teljes emberként élhessék az életüket.” Az SM betegek egy része akár évtizedeken át viszonylag jó állapotban képes együtt élni az idegpályákat szigetelő myelinhüvely sorvadását, emiatt mozgáskorlátozottságot és számos más tünetet okozó betegséggel, másokat viszont a gyors leépülés és önállóságuk elvesztése fenyeget.

A Székesfehérváron hagyományteremtő szándékkal második alkalommal megrendezendő jótékonysági esten egyrészt fel szeretnék hívni a figyelmet e sok fiatalt érintő betegségre, másrészt a bál révén érkező adományok hozzájárulnak, hogy a székesfehérvári székhelyű Magyar SM Társaság minél több szolgáltatással tudja segíteni az érintett családokat. „A jótékonysági estet az SM beteg sorstársainkért szervezzük, viszont a bál korántsem a betegségről szól, hanem egy olyan ünnepi rendezvény lesz, ahová mindazokat a Székesfehérváron és a régiónkban élő és dolgozó embereket várjuk, akik úgy szeretnének egy igényes szórakozást és különleges vacsoramenüt kínáló esten részt venni, hogy azzal egyúttal másokon is segítenek.” – fogalmazott Vincz-Marton Nikoletta. Hozzátette, hogy vannak vállalatok, amelyek már most teljes asztalt lefoglaltak, s több magánszemély is megvásárolta már a belépésre jogosító, az ünnepi vacsorát is magában foglaló 10 ezer forintos támogatójegyet, ezért minden esély megvan arra, hogy január 18-án egy igazi társasági esemény lesz a jótékonysági bál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik